Alle ha vel en mobiltelefon i dag vi er helt avhengig av. Flere stiller seg derfor spørsmålet om det er nødvendig å forsikre mobilen. Her bør du sjekke hvilke forsikringer du har i dag, for mange forsikringer dekker mobilen indirekte.

En mobil koster alt fra noen tusen og opp til godt over 10 000 kroner i dag. De har rett og slett blitt små datamaskiner vi går rundt i lommen med. Uten forsikring forsvinner raskt penger ut av vinduet om mobilen blir ødelagt, mistet eller stjålet. Nettopp derfor har flere mobiltelefonleverandører begynt å tilby forsikringer når du skal kjøpe mobilen, eller i etterkant om du ombestemmer deg. Er dette egentlig nødvendig?

Inngår i andre forsikringer?

Både innboforsikring og reiseforsikring finnes med gode villkår der også mobiltelefonen inngår. Dette gjelder ikke alle forsikringer, så her er det viktig å sjekke hva slags avtale du har i dag og hvilke vilkår som inngår. Når du skal sjekke forsikringene dine kan du i samme slengen sjekke prisen og om du betaler en god pris for avtalen din. Kanskje er det en ide å skifte til et annet selskap med bedre pris og bedre vilkår, som også sikrer mobilen din – sånn i tilfellet?

Gjør det enkelt

For å gjøre det enkelt for deg selv, kan du la forsikringsselskapene finne deg. Dette gjør du ved å legge ut forsikringer du ønsker på anbud. Om du ønsker at mobilen skal inngå i forsikringen legger du ut denne informasjonen. Er det andre spesifikke ønsker du har bør du også legge ut denne informasjonen, ettersom dette påvirker forsikringspremie og vilkår. Deretter får du en rekke gode tilbud fra ulike forsikringsselskaper, og du velger selvsagt det beste tilbudet.

I tilbudene bør du sjekke hvilken egenandel som gjelder dersom mobilen bli stjålet eller ødelagt. Bytting av skjerm bør ikke ha en egenandel ettersom dette som regel ikke koster mer enn 500-1000 kroner på det rette stedet.

Med god kontroll på forsikringene dine kan det altså spare deg unødvendige tilleggsforsikringer som koster deg mye. Ved å «shoppe» forsikring vil du også få gode tilbud og vilkår på dine forsikringer.